nederlandse vertaling; Het is zo Gelapt !!

reinigen zonnepanelen

Een veel voorkomende investering met rendement. Doordat de 4 seizoenen over uw panelen komen, kan het rendement achteruit gaan door vuil. In het najaar worden de panelen regelmatig door regenwater schoongespoeld van op gewaaid zand en stoffen. De zomer en voorjaar zouden het beste rendement moeten geven, maar als deze door droog stof en vogel uitwerpselen worden aangetast, kunt u begrijpen dat dit invloed heeft op de cellen. 

Advies is om in het voorjaar (maart/april) een goede borstel- en spoelbeurt met osmose water (water, vrij van kalk en toevoegingen) te geven, en waar nodig met speciale doeken extra schoon te poetsen. In september is het aan te raden, plak van stuifmeel, stof en vogel uitwerpselen te laten verwijderen, met eveneens osmose oplossingen en goede daarvoor bestemde solar doeken, mocht dit nodig zijn.

Hiernaast het verschil van vuil en schoon. Na het wassen een verhoogd rendement van 250 kilowatt per uur, op basis van 16 panelen. De kosten zijn op basis van uurloon en een aantal euro's voor de hars in het osmose filter. Geen hoge kosten dus, het extra rendement maakt dit nihil, en verdient zich binnen een paar dagen terug.